Over mij

Antonio Guerrero Ogalla

Neem contact met me op en laten we je project delen.

Afgestudeerd in Mariene Wetenschappen aan de Universiteit van Cádiz in 2003 en sindsdien op de een of andere manier werkzaam in de wereld van de aquacultuur.
Aan de universiteit verwierf ik de basis van kennis over de biologie en de kweek van zeedieren, hulpculturen en de verschillende technieken van intensieve kweek.

Tot 2014 werkte ik voor het bedrijf Blennius S.L., waar ik RAS-systemen voor aquacultuurbedrijven en openbare aquaria opzette en vervolgens ontwierp.
Ik heb onder andere bijgedragen aan de projecten:

Vervolgens ben ik naar België verhuisd, waar ik heb bijgedragen tot de oprichting van de nieuwe faciliteiten van het Departement Aquacultuur en het Artemia Reference Center aan de Universiteit van Gent. Als onderzoekcentrum beschikt het over verschillende veelzijdige ruimten voor onderzoek op onder meer Artemia (Artemia salina), Mossel (Mytilus edulis) en Garnaal (Litopenaeus vannamei).

In 2016 vervoegde ik Imaqua BVBA, een contract research spin-off bedrijf (CRO), waar ik verantwoordelijk ben voor de technische afdeling.
Met hen ontwerp ik verschillende kamers met RAS-systemen voor de evaluatie van garnalenvoederadditieven met potentiële immunostimulerende eigenschappen, alsook voor de evaluatie van het mesten en kweken.
Ik ontwerp ook de systemen voor de produktie van synthetisch zeewater, de behandelings- en afvoersystemen voor het zeewater dat bij de experimenten wordt gebruikt en de beluchtingstoevoer naar alle installaties.

Gedurende mijn hele loopbaan heb ik voortdurend bijgeleerd over het opzetten van aquacultuurbedrijven, waarbij ik beetje bij beetje ontdekte hoe ik de culturen moest plannen, de nodige voorzieningen moest ontwerpen en de dagelijkse werkzaamheden en het onderhoud ervan moest regelen.

Ik heb binnen en buiten Spanje gewerkt, met mensen uit verschillende landen en met verschillende realiteiten.
Ik spreek Spaans, Engels en Nederlands en ik werk met kantoor-, vector- en 3D-ontwerpsoftware… proberen om vrije software te promoten.

Ik begin momenteel aan een nieuw avontuur, mijn eigen bedrijf dat zich toelegt op projectontwikkeling, consultancy en advies in de mooie wereld van de aquacultuur.